بالصور طرقة عمل بسكوت بالعجوة الطريقة الفلسطينية

المقادير: 3 كيلو دقيق 1/4 1 كيلو سمن 1/4 كيلو سمسم مكعب خميره بيره ملعقة صغيرة ملح كيلو لبن معلقة كبيرة سكر
التحضير: - توضع الخميره فى وعاء ومعاها السكر وماء او لبن دافى ونسيبها تخمر





- نعمل حفره فى وسط الدقيق ونضع فيها الملح والسمسم بعد تحميره(نصف مقدار السمسم)
- تضاف السمن بعد تسيحها على النار(يعنى وهى سخنه)
- يقلب الدقيق جيدا بمعلقه خشبثم يبث باليد
بمعنى يدعك بين الكفين للمزج الجيد مع السمن لحد ما يتشرب الدقيق السمن
- يضاف اللبن ثم الخميرة وتعجن كويس جدااااااااا
طريقه تجهيز العجوه
تجيبى العجوة تفصصيهـا تفرميهـا
بقيت السمسم المتحمر تحطى عليهاا
حوالى 3 معالق زيت وتقلبهم فيهـا
ممكن تضيفى اى روايح موز ماء ورد
طريـقة الحشـو
1- نـاخد حتـة عجينـة ونفـردهـا
جيب حته عجوة ونفرده شويـة وبعدين ننقلهـا على النص الاول من العجينة المفرودة مش كلهـا
نحط النصيـن على بعـض ونمشى بالفراده حبه
نلـف العجنـة كويس ونجمد على الطرف ونأفلة كويس وهيبقى شكل الرول ونشيل الزوائد اللى فى الجنب (نساويهم يعنى) بالسكينة
نقطعهـا بالسكينــة
نرصهـا على الصنيـة من غيـر مـا ندهن زيت ولا حـاجة لانهـا مليـانة سمن اصلا
الطبخ: ندخلهـا الفرن ونحـاول كل شوية نقلبهـا عشان تستوى كـويس

إرسال تعليق

0 تعليقات